A leggazdagabb magyar nyelvű világzenei adatbázis
   
A, B, C, D, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, Q, R, S, T, U, V, X, ü, Z,


habanera
Afro-kubai, középlassú népi tánc, mely az egész spanyol nyelvterületen elterjedt. Stilizáltan műzenékben is előfordul (pl.: Bizet: Carmen). A habanerából fejlődött ki később a tangó.

harmonico
Héthúros hangszer, mely a kubai tres és a hagyományos gitár ötvözete. Különlegessége, hogy meg van kettőzve a harmadik (D) húrja. Compay Segundo fejlesztette ki. Trilina néven is ismert.

harsona
Más néven pozan vagy trombone. Tölcsérfúvókás rézfúvós hangszer. Két típusa ismert: tolóharsona és ventilharsona.

hip-hop
A hip-hop nem egyszerűen egy zenei stílus, hanem egy életmód, sőt egyfajta kulturális mozgalom. Tipikus nagyvárosi jelenség, alapvető elemei a graffiti és a break. A műfaj gyökerei az afrikai költészethez nyúlnak vissza. A rapperek ősei azok a nyugat-afrikai vándorköltők , akik a vidéket járták rögtönzött előadásaikkal. Az ő mai megfelelőik a rap és a hip-hop főszereplői.
Ez a műfaj is az undergroundból fejlődött ki New York utcáin, elsősorban a jamaicai emigránsoknak köszönhetően. Ők kezdetben jellegzetes reggae és dub zenei stílusra nyomták a szöveget. A hip-hop a '80-as évek végén, a '90-es évek első felében kezdte mai napig tartó felívelését. Napjainkban divat a RnB-vel kevert hip-hop, amely dallamos elemeket is tartalmaz.
Szívesen keveri saját műfaját hip-hoppal az utóbbi években például a Zap Mama.KAPCSOLAT: info@vidorfest.hu

A 2014. évi VIDOR Fesztivál támogatói

BIZTONSÁGI TERV