A leggazdagabb magyar nyelvű világzenei adatbázis
   
A, Á, A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q, R, S, T, U, V, W, Y, Z,

La Excelencia
salsa, Amerikai Egyesült Államok


Tagok


Jorge Bringas (basszusgitár)
Willy Rodríguez (zongora)
Charles Dilone (bongó, campana, quinto)
Julián Silva (timpani, maracas, tambora, catá)
José Vázquez-Cofresí (konga, shekere)
Ronald Prokopez (pozan)
Tokunori Kajiwara (pozan)
Jack Davis (pozan)
Sam Hoyt (trombita)
Jonathan Powell (trombita)
Willie Oleneck (trombita)
Edwin Pérez (ének)
Gilberto Velázquez (ének, güiro)

Az elmúlt évek egyik legnagyobb felfedezettje és egyre népszerűbb salsa zenekara az amerikai La Excelencia.
A zenekart 2005-ben Julián Silva és José Vázquez-Cofresí alapította az egyesült államokbeli New Yorkban fiatal muzsikusok közreműködésével. Friss, eredeti zenéjükkel új szemléletmódot képviselnek ebben a közkedvelt, rendkívül temperamentumos és túlfűtött stílusban. Szerzeményeik tele vannak fiatalos lendülettel, dalszövegeikben aktuális szociális kérdéseket feszegetnek, és mégis híven őrzik a salsa gyökereit.
2006-ban, Salsa con Conciencia címmel készítették el bemutatkozó albumukat, amely azonnal óriási sikert hozott számukra. Ezt követően egyre több nagy fesztiválra és a legjelentősebb salsa rendezvényekre – az úgynevezett kongresszusokra – kaptak meghívást. Olyan eseményeken léptek már fel, mint a The New Orleans Jazz & Heritage Festival, a The Afro-Latino Festival, a Festival International Salsatongs valamint a New York International Salsa Congress.
Második lemezük Mi Tumbao Social címmel 2009-ben jelent meg, és a kritikusok szerint ez ennek a legendás múltú műfajnak az egyik legjobb alkotása, amely az elmúlt néhány évben készült. Az ezen a lemezen hallható dalok is jól tükrözik a La Excelencia zenekarra oly jellemző sokoldalúságot, illetve a tagok rendkívüli tehetségét és stílusérzékét.
A La Excelencia friss, eredeti, jól táncolható dalainak és magával ragadó előadásmódjának köszönhetően egyre nagyobb rajongótáborral rendelkezik világszerte. Ez a kiváló együttes néhány év alatt napjaink egyik legnépszerűbb zenei és táncstílusának, a salsának, az egyik legkeresettebb előadójává vált.


Diszkográfia
Salsa con Conciencia (2006)
Mi Tumbao Social (2009)

További információ
www.laexcelencia.netKAPCSOLAT: info@vidorfest.hu

A 2014. évi VIDOR Fesztivál támogatói

BIZTONSÁGI TERV