A leggazdagabb magyar nyelvű világzenei adatbázis
   
A, Á, A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q, R, S, T, U, V, W, Y, Z,

Los De Abajo
punk ska, Mexikó


Tagok


Liber Terán (ének)
Vladimir Garnica (gitár)
Carlos Cuevas (billentyű)
Yocupitzio Arellano (dobok)
Carlos Cortez (basszusgitár)
Damián Portugal (szaxofon)
Gabriel Elías (ütőhangszerek)

A mexikói Los De Abajo izgalmas, üdítő zenéjének és rendkívül energikus előadásmódjának köszönhetően vált hazáján kívül is népszerű zenekarrá.
A zenekart 1992-ben négy fiatal egyetemista alapította. Nevüknek a mexikói forradalom egyik klasszikus regényének (Mariano Azuela művének) címét választották, amelynek jelentése „a lentiek”. Változatos zenéjük is forradalmi hevülettel van átitatva. Kezdetben elsősorban a főváros, Mexico City underground klubjaiban valamint politikai rendezvényeken léptek fel. Az évtized közepére dalaik egyre élesebb politikai töltetet kaptak, s egyre erőteljesebben punk hangzás határozta meg őket. Hamarosan elkészítették első hangfelvételeiket is, és szülőhazájukban gyorsan rendkívül népszerűek lettek.
A ’90-es évek végére nemzetközileg is ismertté vált az együttes. Ekkor figyelt fel rájuk David Byrne, akinek kiadója, a Luaka Bop jelentette meg 1998-ban a Los De Abajo című albumot, ami komoly áttörést jelentett a zenekar életében.
Magával ragadó zenéjük a legkülönfélébb stílusok, így a mexikói ranchera, a rumba, a salsa, a hip-hop, a punk és a ska ötvözete. Koncertjeiken ellenállhatatlan energiával játszanak, és ezt a lendületet lemezeiken is próbálják megőrizni.
2003-ban a Los De Abajo elnyerte a BBC Radio 3 Awards for World Music legjobb amerikai előadónak járó díját.
LDA v. The Lunatics című albumuk a szintén neves világzenei kiadó, a Peter Gabriel nevéhez köthető Real World gondozásában jelent meg 2005-ben.
A Los De Abajo világszerte népszerű, kedvelt fellépője a legjelentősebb fesztiváloknak. A mexikói tradíciókból és globális hatásokból táplálkozó zenéjük sokat változott, gazdagodott az elmúlt években.


Diszkográfia
Los De Abajo (1998)
Cervantino (2001)
Cybertropic Chilango Power (2002)
Latin Ska Force (2003)
Complete and Live – L.A. 04 (2004)
LDA v. The Lunatics (2005)
No Borraran (2006)
La Linea (2008)
Actitud calle (2009)

További információ
www.myspace.com/losdeabajoskaKAPCSOLAT: info@vidorfest.hu

A 2014. évi VIDOR Fesztivál támogatói

BIZTONSÁGI TERV