A leggazdagabb magyar nyelvű világzenei adatbázis
   
A, Á, A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q, R, S, T, U, V, W, Y, Z,

Acquaragia Drom
, Olaszország


Tagok


Elia Ciricillo (ének, gitár, csörgődob, tánc)
Rita Tumminia (organetto, tánc)
Erasmo Treglia (hegedű, tromba de' zingari, ciaramella)
Marco Colonna (klarinét, basszusklarinét)
Sandu Gruia Sandokan (nagybőgő)

Valódi közönségkedvenc a mediterrán cigány zenét játszó Acquaragia Drom. Fergeteges hangulatú koncertjeiken a zenészekkel együtt mulat és táncol a hallgatóság is. Dalaikban jól megfér egymás mellett többféle zenei tradíció, ritmus és dallamvilág.
Az Olaszországi Isernia városából származó zenekar rendkívül változatos repertoárjának alapját a különféle hagyományos cigány és mediterrán zenei stílusok jelentik. A roma esküvők valamint az olasz ünnepek, mulatságok hangulatát tükröző muzsikájuk és táncaik bámulatos elegyében a saltarello, a pizzica és a tammurriata éppúgy megfér, mint a tarantella vagy a manouche swing. Színes, különböző stílusú dalaik segítségével a közönség gondolatban bebarangolhatja egész Olaszországot, végig utazhat az Alpoktól Szicíliáig. Első lemezük 1995-ben jelent meg Zingari címmel.
Előadásukban gyors, szellemes, szívbemarkoló dalok, mesék, történetek hallhatók, amelyekbe némi irónia is vegyül.
Szellemes hangszerelési megoldásaiknak köszönhetően képesek új köntösbe öltöztetni az évtizedek óta népszerű slágereket – például 24.000 Baci és Arrivederci Roma – is. A zenekar 2008-ban készítette Rom Kaffe című lemezét, melynek a közkedvelt slágerek feldolgozása mellett további érdekessége, hogy közreműködött rajta a Gogol Bordello extravagáns énekese, Eugene Hütz.
Az Acquaragia Drom látványosan ötvözi a sinti zenei hagyományokat, a tarantella csörgődobjainak pergését, a szicíliai énekeket és lendületes táncokat, ezzel élesztve újjá Olaszországban a régi roma tradíciókat.


„...vidám, kocsmazenés, ugrabugrálós, nagyon befogadó, leginkább mediterrán zenei világ...”

-www.amarodrom.hu-
Diszkográfia
Zingari (1995)
Mister Romanò (2001)
Rom Kaffe (2008)

További információ
www.acquaragiadrom.itKAPCSOLAT: info@vidorfest.hu

A 2014. évi VIDOR Fesztivál támogatói

BIZTONSÁGI TERV