A leggazdagabb magyar nyelvű világzenei adatbázis
   

Támogatók

A 2014 évi VIDOR Fesztivál támogatói

Emberi Erőforrások Minisztériuma

 

Balog Zoltán
miniszter

 

Tisztelt Fesztiválozó Közönség!

A nyelvet akkor ápoljuk leghatékonyabban, ha használjuk, és jól használjuk. S ha valaki jól használja, az képes ezzel vidám perceket szerezni másoknak. Hiszen a humor legfőbb kifejezőeszköze a nyelvünk. Nem csoda tehát, hogy mi magyarok, akik a világ egyik legszebb nyelvével vagyunk megáldva, szívesen hisszük magunkról, hogy az egyik legjobb humorú nemzet is vagyunk. Az augusztus 29-től szeptember 6-ig tartó VIDOR Fesztivál ennek egyik fontos bizonyítéka lehet.

Ez az esemény több lesz, mint rendezvények egymásutánja. Itt összeadódik a jókedv, az élmények sokszínűsége, és olyan karneváli hangulat kerekedik, ami megidézi a kultúrtörténet elveszettnek hitt idilljeit. Emlékeztet bennünket arra, hogy kultúránk és művészetünk nemcsak azért van, hogy elgondolkodtasson és egyre mélyebb gondolatokat idézzen elő, hanem azért is, hogy kiszakítson minket a hétköznapokból, megnevettessen és elvarázsoljon. S ami a legfontosabb: ez a fesztivál bebizonyíthatja, hogy létezik még ma is a jó minőségű humor, és egy poén nemcsak akkor „ül”, ha azt mások kárára sütik el.

Christian Morgenstern szerint „a nevetés és a mosoly olyan kapuk és ajtók, melyeken át sok jó dolog be tud lopakodni egy emberbe”. Ezeket a képzeletbeli színes ablakokat és ajtókat kell kinyitnunk Nyíregyházán, és máris benn vagyunk a derű, a zene és az öröm tereiben, Közép-Európa egyik legnagyobb összművészeti fesztiválján.

Jó szórakozást és önfeledt nevetést kívánok mindannyiuknak!

 

Balog Zoltán
miniszter
Emberi Erőforrások Minisztériuma
visszaKAPCSOLAT: info@vidorfest.hu

A 2014. évi VIDOR Fesztivál támogatói
BIZTONSÁGI TERV