A leggazdagabb magyar nyelvű világzenei adatbázis
   
Vidor: Elkezdődött az összművészeti fesztivál
Kelet - Magyarország
[2014.08.30.]

A megye huszonegy településén várják a fesztiválozókat, a programok kilencven százaléka ingyenes.

nyíregyháza. Pénteken kora este megtelt a Kossuth tér, a gyerekek mókás formájú lufikkal szaladgáltak, a színpad előtti padokon elfoglalták helyüket a koncertre várók, a kávézókban pedig nem lehetett üres széket találni – mindez együtt azt jelzi, megkezdődött a Vidor, azaz a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje.

Az idén tizenharmadszor rendezik meg az összművészeti fesztivált, ami a legnagyobb hazai világzenei programsorozat is egyben: világhírű külföldi együttesek és kiváló magyar zenészek lépnek színpadra a jövő szombatig tartó eseményen. Az utcákon, tereken pantomimesek, bábosok, bűvészek és karikaturisták szórakoztatják az arra járókat, de találkozhatunk zenészekkel, mutatványosokkal és élő szobrokkal is. Esténként a Kossuth tér az ország legnagyobb mozijává alakul, ahol népszerű magyar filmek forognak, de rangos színházi versengés is folyik.

A megnyitón dr. Tasnádi Csaba fesztiváligazgató azt mondta, nagy öröm, hogy ismét együtt lehetünk az év legvidámabb hetén, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kabinetvezetője, dr. Horváth Endre pedig úgy fogalmazott: a nyíregyháziaknak büszkének kell lenniük a rendezvényre. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere kiemelte: országos hírű a fesztivál, ahová hazánk számos pontjáról, sőt, a határokon túlról is érkeznek érdeklődők.


KAPCSOLAT: info@vidorfest.hu

A 2014. évi VIDOR Fesztivál támogatói

BIZTONSÁGI TERV