A leggazdagabb magyar nyelvű világzenei adatbázis
   
VIDOR – 2. nap
Nyirpress
[2014.09.01.]

Elkezdődtek a belváros koradélutáni programjai, így teljessé téve a VIDOR Fesztivál hangulatát. Előkerültek a jelmezek, a hangszerek, és minden olyan kellék, ami ahhoz kell, hogy a járókelőket lekösse a mosolygás és jókedv.

A koncertek sorozatát a hétvégére felállított Korzó színpadon Bíró Eszter és zenekara kezdte meg gyermekműsorával. Az énekes-, színésznő tavaly adta ki gyerekeknek szóló lemezét, és most ezt hozta el a VIDOR egyik színpadára. A gyerekek interaktívak voltak, szórakozva tanulták az ABC betűit, sokszor pedig a szülők is bekapcsolódtak a mókázásba.

A délután folyamán Csocsó bohóc mutatta be vadonatúj műsorát, Street Comedy Show szórakoztatta az arra járókat, de volt bábszínház és frizura-show is, sőt, egy szolidabb gördeszkapálya is helyet kapott a téren. Elfoglalták jól megszokott helyeiket az élő szobrok, a pantomimesek és bohócok pedig megkezdték „munkájukat” és sorra varázsoltak mosolyt nem csak a kicsik, a nagyok arcára is!Az este szombaton is két koncertet tartogatott. Először „Az év szenzációja” díjjal kitüntetett Fonó Zenekar vette birtokba a színpadot. Fő profiljuk természetesen a magyar népzene ötvözve a Kárpát-medence népeinek vokális és hangszeres hagyományával. Több külföldi koncertteremben is megmutatták már ez a fajta tolmácsolást, jártak Párizsban, Bécsben és Rómában is.

Az átállás idején tűzzsonglőrök szórakoztattak mindenkit, aki még talpon volt, és kíváncsian várta az est portugál szenzációját, a Toques Do Caramulo-t. Megérte kitartani, hiszen a játékos és energikus műsor megmozgatott mindenkit. Az énekes készült a koncertre, ugyanis több magyar szót is használt, megköszönte a tapsokat, vagy épp táncolásra buzdította a közönséget. Többször lementek a színpadról, egészen a hangosító sátorig, ahol hálásan pacsiztak le a szakemberekkel. A humorral fűszerezett, tökéletes hangzásvilág pedig igazi VIDOR Fesztiválra való produkciót szült.
Vasárnapi kiemelt ajánlat:

15:30 – Repülő táncoltató – Takarékpalota
16:00 – Balatasar Espinosa – Városháza előtt
16:30 – Dolce Furulyaegyüttes – Házasságkötő előtt
17:15 – Borzalom – Városalapítók szobra
17:30 – Torkos zenekar – Korzó színpad
17:50 – Pila Acoustic Group – Városalapítók szobra
18:30 – Fotófogyatkozás – Móricz Zsigmond Színház Galériája
19:00 – Kerekes Band – Kossuth térCikk: Helebrand Enikő

Fotók: Helebrand Enikő, Karsai Mihály


KAPCSOLAT: info@vidorfest.hu

A 2014. évi VIDOR Fesztivál támogatói

BIZTONSÁGI TERV