A leggazdagabb magyar nyelvű világzenei adatbázis
   
A VIDOR Fesztivál bohócdoktorai rendelnek Kisvárdán
szon.hu
[2014.10.01.]

Kisvárda – A magyarországi Piros Orr Alapítványt közel két évtizede, 1996-ban alapította az osztrák Rote Nasen szervezet. Kezdetben csak Budapesten, mára már vidéki gyermekkórházakban, idős otthonokban is vizitelnek a bohócdoktorok. Bohóckodunk. Gyógyítunk. Bohóckodva gyógyítunk.

A nyíregyházi VIDOR Fesztivál programjaként Kisvárdán, a Felső–Szabolcsi Kórház gyermekosztályán szeptember 2–án délután „rendelnek” a Piros Orr Alapítvány bohócdoktorai. A bohócdoktorok sosem üres kézzel érkeznek, ajándék lufi, piros orr és sok minden más lapul a bőröndjeikben.
A gyermekmentő alapítvány révén a beteg gyermekek gyógyulása közelebb juthat a megvalósuláshoz, mely megfizethetetlen érték. A két évtizede alapított szervezet működésének filozófiája, hogy a jó kedély és a nevetés nagymértékben hozzájárul a beteg gyógyulásához. Eddigi működésük alatt több tízezer beteg gyermeket látogattak meg az ország különböző kórházaiban. Látogatásaik alkalmával zenélnek, énekelnek, báboznak, zsonglőrködnek és bevetik sajátos, a helyi körülményekhez alkalmazkodó eszköztárukat is. Bűvészkedéssel, varázslással oldják a gyerekek kórházi szorongásait, s feledtetik velük fájdalmaikat.
- Vincze Péter -


KAPCSOLAT: info@vidorfest.hu

A 2014. évi VIDOR Fesztivál támogatói

BIZTONSÁGI TERV