A leggazdagabb magyar nyelvű világzenei adatbázis
   
VIDORHÁZA
Pegazus Tv
[2014.09.29.]

Amennyiben Vidorról van szó, akkor Nyíregyháza jut nem csupán a városbeliek, a környékiek, hanem az ország és a határokon túliak eszébe is. Amikor pedig megemlítem – mindig büszkeséggel telten –, hogy nyíregyházi polgár vagyok, majdhogynem minden beszélgetőpartnerem szeme felcsillan, és máris mondja: Vidor! A Vidor Fesztivál – immár 13 éve – és Nyíregyháza, Nyíregyháza és fesztiválja annyira össze-, eggyé forrt, hogy a cikk címét magától értetődőnek tekintem. Vidorháza. Ez Nyíregyháza 2014. augusztus 29. és szeptember 6. között.

És hogy ezalatt az egy napocskával több, mint egy hét alatt mi minden fog történni Vidorházán?
A teljesség igénye nélkül álljon itt egy szubjektív szemezgetés egy olyan vidámságos kínálatból, amelyben a legkifinomultabb kultúra-ízlésű és nevető izmait leginkább tréningezni szerető is megtalálhatja a neki (pénztárcájának, ízlésének és idejének) legmegfelelőbb programot.
Zene: ez Magyarország legnagyobb ingyenes világzenei fesztiválja: a világhírű kolumbiai-argentin Che Sudaka, a perui Cumbia All Stars, a Maliról érkező Mamani Keita, az elefántcsontparti Tiken Jah Fakoly, valamint a portugál Toques do Caramulo.
Színház: a Makk Károly vezette zsűri, továbbá a népes színházi publikum „kacagó szeme” előtt hazai teátrumok játsszák az elmúlt évben bemutatott legjobb új vígjátékaikat.
Ezen a vidámságos héten a város főtere is vidorog. Itt áll ez idő alatt az ország legnagyobb szabadtéri mozija, nem kert, hanem térmozija, ahol esténként több ezren kacaghatják végig a legújabb magyar vígjátékokat.
De nem csupán a főtér, hanem az egész város, majdnem minden pontja és lakója részt vehet a nagy vidorkodásban, hiszen gazdag utcazenei program is várja az érdeklődőket.
Kiállítások: 7 kiállítást tekinthetünk meg, az Antal-Lusztig Gyűjtemény Dobozkiállítása mellett láthatjuk a „Díva, Színész, Nő” (Lukács Margit, Mészáros Ági, Tolnay Klári 100) elnevezésű tárlatot is,
amely a XX. századi magyar színházművészet három emblematikus alakjának állít emléket.
Ami meg mindezen gazdag és igényes programkínálat mellett a legfőbb vidor, az, hogy nekünk, nézőknek a programok 90 %-a teljesen ingyenes! Tehát vaskos buksza nem kell, csak időnk és időnk, meg kedvünk legyen nevetni, mosolyogni, vidorkodni.
Higgyük el, meg fogja érni! Legyünk hát együtt, boldogan Vidorháza honpolgárai!
PegazusTv.hu


KAPCSOLAT: info@vidorfest.hu

A 2014. évi VIDOR Fesztivál támogatói

BIZTONSÁGI TERV