A leggazdagabb magyar nyelvű világzenei adatbázis
   
VIDOR – 1. nap
Nyirpress
[2014.08.30.]

13. alkalommal is kezdetét vette „Az év legvidámabb hete”, ami igazából több mint egy hét. Újra elindult az 5 betű lufikból kirakva, hogy hírét vigye ennek a nagyszerű fesztiválnak. Hivatalosan is elkezdődött a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje.

A köszöntők után a már jól megszokott lufik útjára engedése következett. Míg a levegőbe emelkedtek, és ott olykor-olykor egy pillanatra megpihentek, addig Lakatos Róbert és a Rév Zenekar vette birtokba a színpadot. A 2005-ben alakult zenekar több nagy hazai fesztivál színpadán is megfordult már. Stílusukra leginkább a magyar autentikus népzene mondható néha egy kis balkáni, modern, vagy épp komolyzenei fűszerezéssel.


Őket a Cumbia All Stars követte, akik egyenesen Peruból jöttek először Magyarországra! A nagy öregek már a hatvanas évek pszichedelikus mámorának megszületésénél jelen voltak. Később elkeveredtek más-más zenekarokhoz, hogy saját stílusukat tökéletesre csiszolják. 40 év múlva azonban újra összeálltak, és ezt a letisztult, csípőt és lábakat megmozgató hangzást most Nyíregyházára hozták el! A ritmusok pedig meghozták a fesztivál hangulatot, ahogy telt az idő egyre többen merészkedtek a színpad előtti térre táncolni.
A VIDOR tehát elkezdődött, a következő napokban jobbnál jobb, színes programok várják majd a vidorogni vágyókat nem csak a Kossuth tér környékén, szerte a megyében is.


KAPCSOLAT: info@vidorfest.hu

A 2014. évi VIDOR Fesztivál támogatói

BIZTONSÁGI TERV