A leggazdagabb magyar nyelvű világzenei adatbázis
   

VÁROSHÁZA ELŐTT

2014. 09. 01. hétfő 1600


Magamura Alkotóműhely és a Mesebolt Bábszínház közös produkciója
Szombathely
DOBRONKA CIRKUSZ
Eső esetén a Korzó Bevásárlóközont „A” épület földszintje

Játssza: Lehőcz Zsuzsa és Takács DánielTervezte  Boráros Szilárd
Zene  Takács Dániel
Rendezte  Boráros Milada

Ó micsoda napok voltak, amikor a Dobronka nevű kisvárosba egy világhírű cirkusz érkezett! Az álmos utcák egyszerre csak élettel és izgalommal teltek meg: a levegőben narancsvirág, sült gesztenye illata és trombita hangja kavargott, a kisasszonyok szeme szikrázott, a férfinépnek szép kitekerős bajsza nőtt, és az egész világ (mint egy égi körhinta) három napig az éjbe világító sátor körül forgott. Aztán a porondmester az egész cirkuszt eltüntette a varászkalapjába, és Dobronka ismét szürke hétköznapokra ébredt.
Két fiatal a letaposott fűben, faforgácsok, elvesztett zebracsíkok, lócitromok és elhagyott selyemszallagok között egy színes zsonglőrlabdát talált. A zsebükbe tették, hazavitték. És uram teremtőm, mi történt másnapra! Otthonuk melegében a zsonglőrlabdából egy csibe kelt ki! Hohó!
És itt kezdődik a mi előadásunk: a csibéből tyúk lesz, az emlékekből új játékok, a játékokból új cirkusz!

A hajdani vándormutatványosok által megalkotott és ápolt műfaj – a marionett cirkusz bája és szépsége előtt tisztelgünk, azt idézzük fel játékban: oroszlánordítással, légtornász bukfenceivel, papírrózsákkal, szelídített hintalóval, élőmuzsikával és a világ valamennyi csodájával!KAPCSOLAT: info@vidorfest.hu

A 2014. évi VIDOR Fesztivál támogatói

BIZTONSÁGI TERV