Kilépés az archivumból
   

KRÚDY KAMARA
2006. 09. 05. kedd 1800

2006. 09. 05. kedd 2200


JUNION CSOPORT
BUDAPEST
ZŐLD MARTZI
a kényszerbetyár katasztrofális története
Wándza Mihály víg játékát átdolgozta a Junion Csoport

FICZERE BÉLA, HORVÁTH ÁKOS, KÁLMÁNCHELYI ZOLTÁN,
KASSAI LÁSZLÓ, OROSZ RÓBERT, PARTI NÓRA, VERESS DÓRAJelmez  KOVÁCS ANDREA
Zene  KELETI ANDRÁS
Dramaturg  SULTZ SÁNDOR, LOVAI TIBOR
Rendezte  KOLESZÁR BAZIL PÉTER

"Betyár világ van, öcsém!" - mondták régen, és mondják sokszor ma is.

Történet 1817-ből, a betyárvilág kezdetéről, amely aztán eldurvult.

"Réges-régen a hatalmas Rónaságban elharapódzott a betyárvilág. A jól szervezett birodalmi csapatokkal azonban egyenlőtlen harcokat vívtak"

„Jók a harsány tréfák, a meghökkentő kiszólások, a juhász akrobatikus koreográfiája a kerekes kúttal pedig maga a földrengető szenzáció.”
- Port.hu -

A kényszerbetyár katasztrofális történetét nézve először az elnagyolt díszletfestésen akad meg a szem: otromba, de ez koncepció. Ennek köszönhetően egyszer csak meg is tetszik, különösen, ha észrevesszük itt-ott az „apró” blikkfangokat.

Akasztófahumorral kezdődik a darab, de aztán úgy csavarodik, meg tekeredik a Zőld Martzi betyárlegény története, hogy már régen nem a katasztrófa köti le a figyelmünket, hanem a tanyavilágban élő plébános, a juhász, a gazdák és feleségeik hétköznapi kavarásai, pajzánkodásai.

A nagyjából 3x2 méteres színpadon egy egész Hortobágy elevenedik meg, külön életre kelnek a virtuális kutyák és bárányok, a hatalmas bajuszok, a kalapon fityegő madarak, a furkósbotok. Jók a harsány tréfák, a meghökkentő kiszólások, a juhász akrobatikus koreográfiája a kerekes kúttal pedig maga a földrengető szenzáció. A Junion Csoport által átdolgozott sztori keretes, de többet nem árulok el.
Port.hu


KAPCSOLAT: info@happyartfestival.hu